lørdag 31. juli 2010

Kjoleprosjekt del 1

Har planer om å sy meg kjole når jeg skal i bryllup i desember, men har ikke helt bestemt meg for design og stoff enda, mens jeg tenker og funderer på det har jeg en annen kjole å sy på:)

Var en tur på Saab Tekstil på Grønland og der hadde de jammen meg mye fine stoffer til en billig penge. Fant en rull med 2,5 m trykt chiffon på tilbud som bare ventet på å bli en søt kjole til meg, hehe. Kjøpte i tillegg fôr og tilsammen ble det 150,-, så det blir en veldig billig kjole.

Til nå har jeg nesten gjort klart underdelen på kjolen, overdelen har jeg ikke helt bestemt meg for enda, så må prøve meg frem litt først før jeg syr i det ordentlige stoffet. "Skjørtet" er sydd i tre bredder a 110 cm og sydd fast i fôret nederst slik at den blir "posete". Jeg liker veldig godt den stilen for da blir den straks litt søtere. Var litt usikker på om jeg skulle legge folder eller rynke den under bysten, derfor har jeg laget høyre halvdel med folder og venstre med rynker (har bare nålet ned bittesmå folder).
Jeg synes det ble finest med folder, mønsteret/ blomstene kom mye bedre frem da. I morgen får jeg gå i gang med å gjøre underdelen helt klar og finne ut hvordan overdelen skal være, tror jeg vet det, må bare teste ut først.
Sømbysten kjøpte jeg forresten igår på Stoff & Stil i Drammen. Hun er litt flatbrystet stakkar, så for at vidden under bysten skulle bli riktig i forhold til mine mål måtte jeg ta på henne en sportsbh og legge i noen innlegg så vidden over bysten stemmer også. Ellers har jeg ikke klart å lage henne like høy som meg, egentlig går kjolen ned til midten av lårene, men på henne ser den litt lengre ut. Skal få fikset det også i morgen så jeg slipper å stå bøyd når jeg skal prøve kjolen på henne.

Men nå er det sent og jeg får vel hoppe til køys, god natt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar